Kategóriák mutatása

Ollie harmadik a 2023-as Dakaron!

15. 04. 2024

A legtöbb embernek aligha jutna eszébe egy roncstelepről kihúzott roncson, komoly javításokat és átalakításokat végezni, majd elindulni azzal a világ egyik legnehezebb versenyén – a Dakar Rallyn. Sok versenyző már azt is sikerként könyveli el, ha sikerül az összes szakaszt teljesíteni és végül célba érni. Ez természetesen nem csak egy képzett sofőrt és egy ügyes navigátort igényel, hanem egy olyan képzett szerelőcsapatot is, akik mindenféle javítást el tudnak végezni az egyes szakaszok között. Éppen ezért örülünk, hogy mi is hozzájárulhattunk sikerükhöz azzal, hogy felszereltük őket HECHT márkájú szerszámainkkal.

Amikor Ollie Roučková tavaly elindult a Dakar Rallyn, abban reménykedett, hogy sikerül majd befejeznie a versenyt, és ez sikerült is neki. Még nagyobb örömmel töltötte el, hogy a 2023-as Dakaron a H0 kategóriaban 3. helyezést és az abszolút ranglistán 51. helyezést ért el.

A 2023-as Dakar 13 szakaszból állt, amelyek között alig 5 órát aludtak a versenyzők, és a szerelők ezt az időt a legszükségesebb javításokra és karbantartásokra használhatták fel. A verseny során összesen 6 alkalommal kellett kiásni az autót a homokból, 2 alkalommal kötéllel szabadították ki. Az a tény, hogy Ollie 4 kg-ot fogyott a verseny során, szintén a fizikai megterhelésről tanúskodik.

Gratulálunk!

 

Érdekes cikket kapott?
Ossza meg másokkal