Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

28. 05. 2024

Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

Valószínűleg senki sem örül a konyhapulton átvonuló hangyaraj látványának, pedig véglegesen megszabadulni tőlük sajnos gyakorlatilag lehetetlen.

Bár számos „garantált” megoldást találhatunk erre a problémára, a nagy részüknek csak átmeneti hatása van, a többi pedig egyáltalán nem is működik. A probléma általában abban rejlik, hogy a házi készítésű hangyairtók, csak azokat a hangyákat pusztítják el, amelyek a házban mászkálnak. De a hangyabolyokban több ezer egyed él, így az elpusztult hangyákat szinte azonnal helyettesíti egy újabb csapat. 

A különféle riasztószerek szintén hatástalanok. Például a fahéj, a szegfűszeg vagy más aromás gyógynövények elriaszthatják a hangyákat, de ez a hatás is csak átmeneti, mivel a hangyák szinte azonnal találnak egy kerülőutat.  Ha a kerülőútjukat is elvágjuk, akkor is találnak egy új útvonalat, tehát ez is csak egy szélmalomharc lenne.

A megoldás talán a tökéletes tisztaság fenntartása, és az összes lehetséges repedés és nyílás lezárása lehet, amelyen keresztül a hangyák bejutnak a házba. De még a folyamatosan takarítás ellenére is biztosan találnak valami elejtett apróságot, ami felkelti az érdeklődésüket, és okot ad nekik a ház felfedezésére. A ház tökéletes lezárása pedig gyakorlatilag megoldhatatlan.

Próbálkozhatunk a hangyabolyok kiirtásával is, néha azonban nagyon nehéz megtalálni azokat, és a likvidálásuk sem olyan egyszerű, főleg, ha el vannak rejtve pl. a ház alapjai alatt.

Számomra az egyetlen megoldás, ami igazán bevált, az az úgynevezett hangyairtó csalétek vagy más néven a hangyacsapda volt.

Ez általában egy műanyag doboz, kis lyukakkal, aminek a belsejében található a hangyák számára vonzó csalétek. A kis lyukakon csak az apró rovarok tudnak bejutni, így a háziállatok és a gyerekek nem férhetnek hozzá a rovarölő szerhez.  

Csak helyezzük a csapdát a hangyák útvonalára, és készen is vagyunk. A csapdában lévő csalétek bevonzza a hangyákat, és így nem lesz okuk tovább bolyongani a ház többi részében. A hangyák a rovarölő szert tartalmazó csalit fokozatosan juttatják be a hangyabolyba, és etetik vele a munkásokat valamint a királynőt. Ezáltal néhány napon belül az egész hangyabolyt megmérgezik és kiirtják.

Minél hamarabb telepítünk egy ilyen csapdát, annál hamarabb fogunk megszabadulni a hangyáktól.

Érdekes cikket kapott?
Ossza meg másokkal
Ez is érdekelheti Önt

Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

28. 05. 2024

Valószínűleg senki sem örül a konyhapulton átvonuló hangyaraj látványának, pedig véglegesen megszabadulni tőlük sajnos…

Hova nem való a robotfűnyíró?

Hova nem való a robotfűnyíró?

23. 04. 2024

A kert gondozása sok erőfeszítést és időt igényel. Az ágyások kialakítása, a gyomirtás és az öntözés mellett a…

A gyomirtás hatékony és környezetbarát módszerei

A gyomirtás hatékony és környezetbarát módszerei

19. 04. 2024

A gyom - minden kertész legádázabb ellensége. Amellett, hogy rontja a járdák és virágágyások megjelenését, károsítja is…

Ne bajlódjon a fűnyírással! Bízza a munkát a robotfűnyíróra

Ne bajlódjon a fűnyírással! Bízza a munkát a robotfűnyíróra

18. 04. 2024

Nem tudom Önök hogy vannak vele, de én mindig izgatottan várom a tavaszt, amikor minden újra zöld lesz, és virágozni…