Áramszünet? Egy benzines áramfejlesztő a megbízható megoldás!

23. 06. 2023

Áramszünet? Egy benzines áramfejlesztő a megbízható megoldás!

A klímaváltozás hatására az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A szokatlanul erős szelek és viharok, a nagy mennyiségű csapadék és a váratlanul erős téli fagyok egyaránt okozhatnak áramkimaradásokat. A sérült elektromos vezetékek javítása általában néhány órát vesz igénybe, de előfordulhat, hogy a néhány óra helyett több napig is eltart a javítás.

A legtöbb háztartás számára nélkülözhetetlen az elektromos áram. Áram nélkül az elektromos berendezések értelmüket vesztik. A hűtőszekrény nem hűt tovább, és a benne lévő ételek megromlanak. Leáll a kútban lévő szivattyú, és víz nélkül maradunk. Nem működnek a lámpánk, és nem tudjuk feltölteni a mobiltelefonunkat. Télen nem számíthatunk a fűtési keringető szivattyúra, és a hőszivattyú sem képes működni.

Manapság egyre több háztartás van felszerelve napelemes rendszerrel, de sajnos az akkumulátorok kapacitása korlátozott, és a magas fogyasztású készülékeket csak néhány órára képesek árammal ellátni. Amint az akkumulátor lemerül, megjelenik a probléma.

Ilyen esetekben jelent megbízható megoldást egy benzines áramfejlesztő, amelyben a benzinmotor egy generátort hajt, ami elektromos energiát termel. Ez a generátor képes a fontos készülékek és berendezések áramellátására akkor is, ha a fő áramforrás nem elérhető. Egy megfelelően kiválasztott és szakszerűen bekötött áramfejlesztő akár a napelemes rendszerek akkumulátorát is képes feltölteni, és annak töltését kiegyenlíteni gyenge napfénynél vagy az éjszaka folyamán.

Ez a hibrid megközelítés mindkét energiaforrás előnyeit egyesíti. A napelemes rendszer egy megújuló energiaforrás, amely csökkenti a helyi hálózat villamosenergia-fogyasztását. Egy áramfejlesztő pedig megbízható energiaforrást biztosít elégtelen napfény esetén és az éjszaka folyamán. Így biztosíthat otthona számára folyamatos áramellátást, még hosszú távú áramszünet esetén is. A rendszer megfelelő konfigurációját érdemes azonban szakemberekre bízni, akik segítenek az optimális hibrid rendszer megtervezésében és megvalósításában. 

Ha otthona nem rendelkezik napelemes rendszerrel, abban az esetben egy megfelelően kiválasztott áramfejlesztő biztosíthatja a ház legfontosabb elektromos készülékeinek működését áramszünet esetén. Viszont még ebben az esetben is erősen javasolt szakértőkkel felvenni a kapcsolatot, akik tanácsot adnak egy olyan központi egység kiválasztásában, amely megfelelő paraméterekkel rendelkezik minden fontos készülék áramellátásához.

A viharok és erős szél által okozott áramkimaradások, valamint az egyéb előre nem látható események frusztrálóak és korlátozóak lehetnek. Ezért nem árt, ha van otthon egy benzines áramfejlesztő, amely az ilyen esetekben is zavartalan áramellátást biztosít.

 

 

Érdekes cikket kapott?
Ossza meg másokkal
Ez is érdekelheti Önt

Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

Hangyák a lakásban? Itt a megoldás!

28. 05. 2024

Valószínűleg senki sem örül a konyhapulton átvonuló hangyaraj látványának, pedig véglegesen megszabadulni tőlük sajnos…

Hova nem való a robotfűnyíró?

Hova nem való a robotfűnyíró?

23. 04. 2024

A kert gondozása sok erőfeszítést és időt igényel. Az ágyások kialakítása, a gyomirtás és az öntözés mellett a…

A gyomirtás hatékony és környezetbarát módszerei

A gyomirtás hatékony és környezetbarát módszerei

19. 04. 2024

A gyom - minden kertész legádázabb ellensége. Amellett, hogy rontja a járdák és virágágyások megjelenését, károsítja is…

Ne bajlódjon a fűnyírással! Bízza a munkát a robotfűnyíróra

Ne bajlódjon a fűnyírással! Bízza a munkát a robotfűnyíróra

18. 04. 2024

Nem tudom Önök hogy vannak vele, de én mindig izgatottan várom a tavaszt, amikor minden újra zöld lesz, és virágozni…