Áramszünet? Egy benzines áramfejlesztő a megbízható megoldás!

23. 06. 2023

Áramszünet? Egy benzines áramfejlesztő a megbízható megoldás!

A klímaváltozás hatására az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A szokatlanul erős szelek és viharok, a nagy mennyiségű csapadék és a váratlanul erős téli fagyok egyaránt okozhatnak áramkimaradásokat. A sérült elektromos vezetékek javítása általában néhány órát vesz igénybe, de előfordulhat, hogy a néhány óra helyett több napig is eltart a javítás.

A legtöbb háztartás számára nélkülözhetetlen az elektromos áram. Áram nélkül az elektromos berendezések értelmüket vesztik. A hűtőszekrény nem hűt tovább, és a benne lévő ételek megromlanak. Leáll a kútban lévő szivattyú, és víz nélkül maradunk. Nem működnek a lámpánk, és nem tudjuk feltölteni a mobiltelefonunkat. Télen nem számíthatunk a fűtési keringető szivattyúra, és a hőszivattyú sem képes működni.

Manapság egyre több háztartás van felszerelve napelemes rendszerrel, de sajnos az akkumulátorok kapacitása korlátozott, és a magas fogyasztású készülékeket csak néhány órára képesek árammal ellátni. Amint az akkumulátor lemerül, megjelenik a probléma.

Ilyen esetekben jelent megbízható megoldást egy benzines áramfejlesztő, amelyben a benzinmotor egy generátort hajt, ami elektromos energiát termel. Ez a generátor képes a fontos készülékek és berendezések áramellátására akkor is, ha a fő áramforrás nem elérhető. Egy megfelelően kiválasztott és szakszerűen bekötött áramfejlesztő akár a napelemes rendszerek akkumulátorát is képes feltölteni, és annak töltését kiegyenlíteni gyenge napfénynél vagy az éjszaka folyamán.

Ez a hibrid megközelítés mindkét energiaforrás előnyeit egyesíti. A napelemes rendszer egy megújuló energiaforrás, amely csökkenti a helyi hálózat villamosenergia-fogyasztását. Egy áramfejlesztő pedig megbízható energiaforrást biztosít elégtelen napfény esetén és az éjszaka folyamán. Így biztosíthat otthona számára folyamatos áramellátást, még hosszú távú áramszünet esetén is. A rendszer megfelelő konfigurációját érdemes azonban szakemberekre bízni, akik segítenek az optimális hibrid rendszer megtervezésében és megvalósításában. 

Ha otthona nem rendelkezik napelemes rendszerrel, abban az esetben egy megfelelően kiválasztott áramfejlesztő biztosíthatja a ház legfontosabb elektromos készülékeinek működését áramszünet esetén. Viszont még ebben az esetben is erősen javasolt szakértőkkel felvenni a kapcsolatot, akik tanácsot adnak egy olyan központi egység kiválasztásában, amely megfelelő paraméterekkel rendelkezik minden fontos készülék áramellátásához.

A viharok és erős szél által okozott áramkimaradások, valamint az egyéb előre nem látható események frusztrálóak és korlátozóak lehetnek. Ezért nem árt, ha van otthon egy benzines áramfejlesztő, amely az ilyen esetekben is zavartalan áramellátást biztosít.

 

 

Érdekes cikket kapott?
Ossza meg másokkal
Ez is érdekelheti Önt

Miért nem működik a fűnyírónk úgy, mint újkorában?

Miért nem működik a fűnyírónk úgy, mint újkorában?

15. 02. 2024

Lassan véget ér a tél és újra a fűnyíróktól lesznek hangosak a kertek. Míg egyesek számára a fűnyírás kikapcsolódást…

A 2024-es szezon már az ajtón kopogtat: itt az ideje a szerszámok és a kertigépek ellenőrzésének

A 2024-es szezon már az ajtón kopogtat: itt az ideje a szerszámok és a kertigépek ellenőrzésének

08. 02. 2024

Még ha a februári hideg időjárás nem is jelzi, hogy hamarosan beköszönt a tavasz, valójában csak néhány hetünk maradt,…

Mikor és hol érdemes karácsonyfát vásárolni?

Mikor és hol érdemes karácsonyfát vásárolni?

01. 12. 2023

Elérkezett a december és az advent már az ajtón kopogtat. A karácsonyi hangulatot remélhetőleg idén is a karácsonyi…

A benzines fűnyírók téliesítése 7 lépésben

A benzines fűnyírók téliesítése 7 lépésben

18. 10. 2023

A szép és egészséges gyep fenntartása érdekében elengedhetetlen annak rendszeres karbantartása. A karbantartásban…